Followers

25.8.15

My all time favourite persons

Assalamualaikum there.

THIS POST IS DEDICATED TO MY BELOVED BLOOD BROTHERS AND BLOOD SISTERS. Yeah, here we go!

Tujuan post kali ini bukanlah untuk berlagak sweeet, baik apatah lagi untuk membuka pekung di dada. Harap maklum! It's just about sharing my thoughts and maybe yours too.

Ok, please turn on mode nostalgia sikit! Adik2, ingat x lagi akak dulu garang sangat, suka tengking, tangan ni plak cepat jee nak cubit nak cepuk. Maigad memang bukan jenis kakak mithali lah but hey... itu dulu sebelum puberty dan ada 'akal'. Papepun, akak mintak maaf sgt2 ats segalanya. Lets forgive and forget k?

Then, one day, because of my overload strictness, our mum asked me;

Kak, sampai bila nak jadi macam ni? Tak boleh ke slow talk dengan adik2? 

Akak sentap dan terus mendiam. Then mak sambung lagi....

Akak nak tahu tak, kalau akak garang sangat kt adik2 nanti bile besar2 kan hubungan akak ngan adik2 akan renggang, tak mesra dan akak akan menyesal seumur hidup akak. Akak kena ingat nanti mak ayah xde, adik beradik lah tempat akak mengadu, mintak tolong selain Allah yg paling utama. Ingat tuu!

Menitis air mata akak waktu tuu. Non-stop.

Semenjak tuu ayat mak terngiang-ngiang kt gegendang telinga ni. Ya Allah takutnya kalau hubungan adik beradik terputus, selalu doa lepas solat agar akak dapat jadi akak dan anak yg soleh yg boleh tahan marah yg boleh respect semua org tak kira tua atau muda. Itulah doa akak waktu akak kecik2 dulu. Doa agar xnak jadi garang anymore. Itu semata-mata.

Alhamdulillah, walaupun sikap garang tuu masih ada tapi akak masih boleh mengawalnya. In shaa Allah. But sometimes bila angin timur laut bergelora lagi2 time PMS please jgn cabar kelentingan akak. It can't be handled i tell yah!

Sebenarnya akak nak luah apa yg ada dalam isi hati selama ni yg tak terluah oleh kata2. Sebenarnya akak bersyukur ada adik2 yg baik yg menurut perintah yg sweeet cam awk org. Akak harap awk semua membesar menjadi anak yg soleh dan solehah dan berbakti kt mak ayah kita. Itu jeee. Apa yg elok tentang akak boleh dicontohi, tapi apa yg buruk tentang akak jgn sesekali ikut. Akak pun insan biasa yg banyak sangat dosa. Akak harap kita adik beradik tak bergaduh untuk perkara2 yg remeh, jaga hati perasaan sesama kita, bekerjasama dlm tolong mak ayah, happykan satu sama lain, tolong menolong sesama sendiri, always share our thoughts opinions together. Jom lah kita jadi sebuah keluarga yg sakinah mawaddah warahmah! Please selalu doakan kite sekeluarga akan bersama2 di syurga Allah kelak. Amin.....

Akak sayang semua tiada kurang tiada lebih, please jangan nangis baca ni. Akak buat post ni takut akak x sempat langsung nak share ape yg terkandung dlm benak hati ni. Akhir kalam, sorry for everything. ASSALAMUALAIKUM......

1 comment:

Tomeng said...

ayoyoyoo.. one litre tears laa ini mcm